Thursday, December 29, 2011

im back !

hey blogger ! long time no see hah ?
yeah im buzy. haha im lying !
sebebnarnya malas. tapi sengaja cari alasan len supaya nampak sikit i nie rajin.
wah statement ! im back. 
macam artis pulak. menghilang lame pas tuh muncul dengan album baru. haha

biasala wanita berkerjaya.. sibuk memanjang.
sampai lunch date pom kene rush. : D
dan sekarang masalah dengan kerja.
muka dah di tumbuhi dengan jerawat yang tumbuh bak cendawan tumbuh selepas hujan.
kononnye stress kerje !
hey i betol2 stree oke !
audit report kene buat secara manual ?
haa sah supervisor i buang tabiat.
and everybody like "hah kenapa kena buat manual ? tak pernah lagi ada orang kena buat report secara manual "
mana di orang  xbengom. selalunya report men key in jew.
all the formula are  there..
tapi haku nie kene tulis satu satu. tekan calculator.
last sekali sebab dah xtertahan buat jew pakai excel.
takkan laa nk marah. kire buat manual jugak tuh..
or should i consider this as bully ?
bukan buli tapi nk suruh i pandai. xD

dah laa cakap sal kerja.
weekend adalah hari untuk tenang kan fikiran..
lupakan soal kerja. fokus kepada cik abang pulak. ewahhh !




Saturday, October 29, 2011

yeeepieee laptop buat hal !

senangnye dalam hati, bila laptop buat hal.
kalau haku nie kerja gaji 5000 takpe gak nak wat.
konfem boleh ganti laptop baru.

tak cukup dengan suka sangat stuck.
masalah terbaru xleh nak shut down.
haa klik laa sampai 100x pom dekat icon shut down.
takkan tertutup nye laptop nie.
last sekali remove jew charger dari plug.
senang cerita. laptop pom ter shut down dengan jayanya !




Thursday, October 27, 2011

pipi bagai buah epal ?

masa balik kerja petang td.
biasa laa duk dalam kereta tuh.
naik kereta pulak dengan papa.
sah2 laa sunyi. xtau nk bergosip sal apa kan.
tengah2 jem lagi kan.
haku ne pula suka sangat laa tengok side mirror tuh.
kononye bajet CHANTEK laa teww kan.
and i noticed sesuatu.
wah wah pipi haku makin mengembang.
dah macam sponge kena serap air dah.
memang mengembang dengan kembang nye laa.

dan haku dah macam weyh asal bulat sangat nie.
nak kata happy boleh cuti 5 bulan takde laa happy sangat.
merana ada laa duk rumah lama2 nie.
rumah ku bukan syurgaku ye !
so haku nk blame sapa atas pipi haku yang makin mengembang nie.
haaa tolong jawab sikit.

tapi takpe. no worries.
sekarang nie people can do anything with make up.
yang muka penuh parut jerawat pom boleh nampak licin jew.
yang muka cam hantu pom boleh nampak cm bidadari.
silap hari bulan yang muka cam bidadari pom leh jadi cam hantu kalau salah berdandan. HAHAHA
apa susah. shading jew muka tuh kaw kaw.
sampai yang bulat pom boleh nampak tirus.
wahh gitu. memang nampak sangat plastik !
hahahahhahaha.

alahai pipi dah dah laa mengembang nye. =.=

hey awk  nk kiss sikit boleh / heheh


Tuesday, October 25, 2011

falling in love with sexy marc anthony !

oke. fisrt time i saw diz MV i was like
" wow is that marc anthony ? xperlu laa nak sexy sangat kan. sikit2 sudah laa"
dan tetibe angau akan marc anthony nie.
tuh pom dengan syarat he must wearing shades.
kalau tak cam penagih dadah jew. hahah
siyes oke. hot sangat ! huhh hilang kejap iman di dada bila ternampak terkenangkan si abang marc nie.

Sunday, October 23, 2011

pinky !

pink ladies at office !
haha. thanx na'a for the lovely pink !
ahaha hari bergaya sakan sikit dalam office.
dapat selipar baru.
bukan setakat selipar semua barang baru dapat hari nie.
wahhhh senang hati !
hahahah



right side na'a. left side belongs to me. 

Saturday, October 22, 2011

gigih betol mendownload cerita..

hahah. download jew gigih. tapi tengok nye tak !
hahahah kau mampu ?


hari nie download johnny english reborn.
walaopom agak ketinggalan.
orang len dah lame tengok.
kite baru nak donwload.
takpe tak kisah.
janji boleh tengok jugak kan.
lambat or cepat bukan kayu pengukur nye.
janji tau the overall story.
jadi takde laa kan terkebil2 bila orang duk cakap sal cerita tuh. heee.


nie yang hari nie. tuh pom banyak lagi nk download.
yang cerita minggu lepas masih ad lagi tak tengok.
5 lagi movies yang terperap dalam laptop haku.
masih lagi belom di tonton.
bila entah haku nak tengok. *berfikir sejenak.


nak tunggu masa lapang.
haha maaf ye sayangs saya dah takde masa lapang.
weekend pom rasa kejap jew.
boleh tak bila weekend berlalu dengan lambat skit.
takpom sejam masa berlalu pas tuh berhenti kejap.
pas tuh baru sambung bergerak kembali.
baru lambat masa berlalu kan kan kan.


okeh nak sambung mencari cerita !
bye fellas !



alar tomey tomey !



Monday, October 17, 2011

apabila diri terlebih di sayangi..

wah wah suka laa bukan. 
apabila ramai yang nak amek tahu sal diri kita kan.

xcukup dengan papa, mumy, adik, en flinch yang nak TAKE CARE sal haku.
di tambah lagi dengan makhluk2 lain yang sibuk nak JAGA haku.
sibuk nak mengata itu ini.
kalau ikot kan hati semua benda nak di jadikan isu kan.
kalau istilah JAGA tuh lebih kepada tanya dah mkn ke belom, hari nie sihat ke tak.
its okay laa kan. kita pom xkisah.
macam suka laa kan . wahhh ada orang amek berat sal kita laa.
tapi nie tak duk sibuk nak jaga hal lain.

If you have something to say, say it to my face, not behind my back.
orang macam nie xperlu kita nak kisah lebih sangat.
nanti nampak kita nie pom BODOH cm mereka jugak !


Don't worry about me or what I do. What happens in my life has nothing to do with you. So keep your mouth shut and stop talking shit, because Im sick of you bitchin and all you bullshit.

p/s: For all of you who talk about me thanks for making me the center if your world.

Friday, October 14, 2011

owh beautiful ladies !

seriously. sy pantang tengop perempuan chantek.
terus berkenan. terus melekat di hati.
rasa tak puas nk tengok bila nampak perempuan chantek.
BUT im not a gay okeh ! BHAHAHAHAH
masih lagi normal.
biasa laa kadang-kadang tuh kena jadi mata jantan jugak kan.
kena jugak 'berkenan' dekat perempuan chantek. bukannye berkenan kat jantan hensem jew !
baru adil kan.
perempuan chantek pom sy suka jantan hensem pom sy suka. haha

Thursday, October 13, 2011

thursday ! last day of work..

weeeeehhuuuuu ! besok cuti .
seronok teramat sangat laa kan.


pura-pura banyak kerja. walhal kerja dh siap.
nanti tak bawak laptop xleh nk online kan.
jadi baik pura-pura kerja masih xsiap.
baru boleh bukak laptop dan online.
then baru laa tak mati kutu duk ofis kan.
bertuah kan ? hahahah


BYE ! back to work .. muaxx !



Monday, October 10, 2011

365 days..

dear future husband ,

im going to marry you one day.
youre mine and only mine, all rights reserved.
youre the best part of my day.
i need you like a heartbeat.

loved you once,
love you still,
always have,
always will 

Saturday, October 8, 2011

happy Saturday !

hey bro ! happy saturday bro !
haha. happy birthday laa bro.
umo lu daa banyak laa bro !
semakin bertambah-tambah angka kt umo lu bro !
lu nak hadiah ke bro ?
wa punya birthday present masih tak dapat lagi kan.
so lu punya pom takde laa bro.
tunggu wa punya dapat dulu baru wa kasi kat lu bro.
adil kan ? hahahaha.


selamat menjdai insan yang berusia 25 tahun bro.
seperti lu cakap semalam, perasaan berumur 25 tahun.
lu nak kawin kan. haa daa tu cari duit banyak-banyak cepat.
nanti baru buleh nk hire que ariffin@theme que rafael.
tak ke gitu bro ?


nanti jangan lupa sayang wa lebih tau !


lots of love ,
natasha irma.. p/s : i love u b !







Friday, October 7, 2011

its Friday ! and i love friday !

nak tahu kenapa saya suka Friday !
hooooooliiiidaaayyyyy !!!
weeehuuu ! xpayah nak bangun pagi pagi.
biasa laa dah jadi wanita berkerjaya kan.
dulu takpe laa. tak perlu weekend. tiap-tiap hari pom boleh nak bangun lambat.
setelah matahari terpacak kat atas kepala baru reti nak bukak mata. : D

sumpah weyhh xseronok lansung life sebagai seorang yang berkerja nie.
TAKDE LIFE lansung.
ye laa bangun pagi-pagi pas tuh habes kerja dah 5.30.
sampai rumah dah pukul 6 lbih.
dengan jem lagi.
nie baru duk kelantan.
kalau duk KL xtahu laa pkul brape sampai rumah.
sampai rumah dah penat.
apa lagi tido laa.
semua benda dah terbabtot.
dah takde masa nak bersosial.
kekadang tuh on9 jugak kejap.
sebab dah jadi habit kan. WALAUPOM mata dah berat sangat. tubuh dah kata " haku nk rest !! "

memang xsesuai lansung haku rasa pada umur haku nie nk bekerja.
saya masih belom puas nk bergalok ! hahahah

boleh tak nanti saya tanak berkerja ?
boleh tak ?
tapi saya nak ada income masuk tiap-tiap bulan.
hehe. gedik bukan ?

oke laa. hari nie nk qada on9 puas-puas.
nak download verita banyak-banyak.
nak main game puas -puas.
pas tuh nak tido sampai mata bengkak.
heheh.


i wish i could spent my holiday at this beautiful place. menenangkan weyh !

Tuesday, October 4, 2011

letih otak !

nie laa padah bile pergi kerja.
pada mulanya takde kerja.
tapi sekali dah ada kerja amek.
penat otak !
sesungguhnya kerja di audit firm nie bukan sesuatu yang mudah.
nie nasib baik kerja xbanyak.
kalau kerja banyak boleh sakit otak jawabnye.


Sunday, October 2, 2011

1st day kerja !

wahhh gitukan. first day kerja.  

haha. takde laa menarik sangat.
cam biasa laa kene bangun awal-awal pagi.
balik pulak lewat petang.
ofiice hour 8.30-5.50. stendek laa 2 bukan.

kerja pom masih lagi biasa-biasa takde laa bnyak sangat pom.
tapi tadi 2 jam haku duk diam-diam atas kerusi.
tengok jew orang sekeliling.
sebab dah takde kerja nk buat.
di orang pom tanak bagi kerja dekat haku.
eyh ingat saya tak pandai ke akaun.
pandai laa jugak sikit.
walaopom diploma saya tersasar sampai part 7.
tak bermakna saya tak pandai.
tapi banyak main sikit jew laa. hehe
*perasan sudaaaaaaaaaaaaaa! takpe bila lagi nak merasai masuk bakul angkat sendiri kannnnn.
bagi kerja suh fotostat pom takpe.
at least takde laa haku duk termenung atas meja tuh.
sampai nyaris nyaris nak tertido.

hari nie dapat lagi 1 ilmu.
sem nie kan baru belajar audit.
jadi sekarang dah nampak laa flow yang sebenar fasal audit nie.
tadi bila duk fotostat FS yg dh di audit.
senyum sorang sorang.
"eyh benda nie haku baru belajar"
haha. tapi bila bab main dengan debit dan credit.
bak kata wanie : eee ! jetak bulu haku dengar.
hahahahhahahaha.

oke baju dah gosok.
besok nak jadi budak biru sbb besok nk pakai 1 set biru.
shavatar !!
jadi tido time !
nite lovers !

Saturday, October 1, 2011

home sweet home !

alangkah bahgia boleh balik rumah .
boleh menikmati keindahan bilik sendiri.
hmm agak laa banyak nye perubahan dekat bilik haku nie.
yang penting baju dalam almari dah kemas tersusun rapi !
terimakasihMUMMY! : D


jadi final dah habes.
alhamdullilah ! segala pahit gentir dah habes jugak diploma haku !
jadi harap result yang bakal keluar nati semua nya comel lotey !
baru hati boleh grad dengan berbunga-bunga ye !


cowie ye abg belog ! lama xmelawat awak.
bia laa saya suka sangat pura-pura sibuk.
tp memang sibuk ape. : P


hmm besok dah start kerja.
alahai rajinnya ank nordin nie.
baru jew balik tapi dah start kerja.
banyak laa kau punya rajin.
nie semua kehendak papa.
ikotkan hati nak jew duk rumah dulu seminggu nie.
tapi ayahnada dah suh kerja kan.
redha jew laa. nanti jadi ank derhaka pulak.
nie pom dah kire nasib baik sbb papa sanggup nk carikan kerja.
okeh3 tanak dah merungut.


jadi sebab besok dan nk tukar kerjaya dari seorang pelajar.
kepada seorang pekerja kt accounting department kt sebuah audit firm nie
jadi maka dengan ini saya kena laa pandai-pandai menido kan diri sendiri.
gud nite buddies !


p/s : takot seyyyhhh nk kerja besok..

Saturday, September 3, 2011

whi i love raya !


1- sebab time raya jew boleh jumpa semua orang. dan bila dah jumpa "eyh dah besar panjang la", "belajar kat mane" , "umur dh brape" and etc ! begitu laa soalan lazim yang akan di tanya. and the best part nye bile dah cakap umo sekalian sekalian, timbul laa plak isu hmm "tak lamo daa tuh nk buleh nantu". ini ditujukan kepada mak mak laa kan. adoiiii.. kan haku mengamuk nk kawin besok jugak kan. baru laa xcukup telinga haku nk tadah nk dengar mumy dengan papa membebel. =_=

2- sebab boleh makan semua jenis juadah. owh ketika ini lupakan sekejap ye seketika abang DIET. memang dah tak perlukan wujud istilah diet daa. bedal jew. makan jew smpai perut pom dah macam mengandung 5 bulan. chantek sangat laa tuh dengan perut memboroi.

3- sebab dapat DUIT RAYA ! eyh ingat senang-senang ke orang nk bagi duit kalau bukan hari raya. tak tau ! melainkan papa dengan mumy laa kan. tuh dah memang wajib laa kan. tp cam suka laa kan sebab dah besar panjang pom masih ada insan nk bg duit raya ! hehe. im not married yet oke ! jadi masih berhak dapatkan duit raya. hehe.






p/s : takde mood nak balik machang. nk raya lagi ! nk cuti lagi !

Wednesday, August 31, 2011

3 ucapan..

selamat hari raya !
selamat hari merdeka !
selamat tido !

p/s : penat yang teramat sangat..

Sunday, August 28, 2011

owh chenta !

ingat berchenta nie senang ke ?
ingat berchenta nie indah sangat ke ?
ingat prince charming nie btol-betol wujud ke ?
ingat berchenta nie cam kisah chenta dalam drama korea ke ?


Saturday, August 27, 2011

asmidaaaaaa !!!!!!!!!!!

damn asmida ! haku rasa cm nk sepak terajang jew mum..
nak tahu apa yang anak en yacob nie dah buat ?

ada laa 1 video nie die post dekat mukabuku.

entry video tuh : "meme tobak ah semak dio nie. tp prngai uduh. tgok ah"

dan haku nie tak tahu pulak kenapa gatal tangan nk g bukak.
reason 1 : mungkin sbb entry tuh die cakap hensom kan. jadi nak tengok laa hensom tahap mne kan.
reason 2 :jadi bila dah dengar orang hensom tp perangai huduh nie. curios laa jugak kan. perasaan membuak2 nak tahu apa yang mamat nie dah buat.

dan nak tahu apa hasil daripada video tuh.
haku xdengar pom apa lelaki tuh cakap.
duk sibuk dengan henfon. jadi video tuh haku tengok sambil lewa jew laa.

last sekali amek kau keluar muka hantu !

damnnnnnnnnnn ! sumpah weyh.
seriau bulu roma haku !
jantung nie berdebar rasa cm nk tercabut keluar jew !
bagus sangat laa tuh kan !
dah laa memang penakot !

rasa macam diperbodohkan gile kot.
asmida haku dah tanak bukak any video yang mum post ! titik !
tak perlu laa nak post video tuh kt sini.
nanti kan berpuaka pulak belog haku nih.

p/s : masih lagi berdebar2. takkkkkkkkooooooooooooooottttttttttttttttttttt!

Friday, August 26, 2011

4 hari lagi nk raya !

terima kasih che khalil sebab cancel kelas hari ini last minute !
sakit hati oke ! dah kite dengan suci murni nye niat pergi kelas hari ini.
tetibe bangun tengok ada mesej.
dalam hati dah tergerak. jangan cakap kelas hari ni cancel.
bukak mesej. memang betol laa. memang cancel.
hye abang khalil. xperlu laa nk bergurau senda di pagi hari.
dah laa 1 kelas jew. kalau tak kemarin lagi haku duk bersenang lenang dekat rumah.

owh ye ! 4 hari lagi nk raya ! 
yeayeayeayea !

Saturday, August 20, 2011

kesabaran amatlah diperlukan !

ye seharusnya bersabar.
kan kalau marahkan kene marah balikkan.
nah haku nk bg middle finger kat kau !

huhhh~ tarik nafas. hembus !
oke cool natasha. cool !
cakap macho. kene laa cool.

dah laa malas nk ingt daa.
takde hasil pom. kalau jatoh duit berjuta takpe jgak.
nie dapat sakit hati jew. 

terkenangkan mimpi semalam. nonsense betol !
sebab dah tak sabar sangat nak kahwin.
tpi tak leh leh leh lagi nak kawin.
sampai terbawa-bawa dalam mimpi.
kisahnye memang haku nk kahwin.
buatnye dekat 1 hotel nie.
tp siyes beb lawa gile oke hotel tuh.
entah kew wujud ke tak kt alam realiti hotel tuh.
oke laa fine laa kan semua saudara mara ada.
groom pom ade sekali. sape ? haha shhhhhhhhh ~
dan di tengah kesibukkan tuh.
jap kalau tak silap mase tuh majlis resepsi sebelah perempuan.
tetibe. duk tengah kecoh2 kononnye nk buat rehearsal.
baru laa sedar yang rupanya.
baju kawin xcari lagi. pelamain tak tempah lagi.
dan yang agak dasyat nye akad nikah pom tak lagi.
tapi dah nk buat reception. besoknye dah nie reception.
lepas tuh pada masa tuh semua kecoh.
boleh ke akad nikah ngm resepsi serentak.
mane nak cari tok kadi. dah laa mase tuh dah tengah malam.
tak ke gila kalau ada betol kejadian sebegini kt alam hidup nie.
petanda apa entah. haha.
len kali sebelom tido mengucap dulu natasha. haha


eric leong ! tolong jadi kan bilik tido saya sebegni rupa. nanti baru di buai mimpi indah. hehe

Friday, August 19, 2011

this is for you MR OLDMAN ! hehe

-all i want is you- 



If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call.
If you were the winter, I know I'd be the snow
Just as long as you were with me, when the cold winds blow.

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were a wink, I'd be a nod
If you were a seed, well I'd be a pod.
If you were the floor, I'd wanna be the rug
And if you were a kiss, I know I'd be a hug

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were the wood, I'd be the fire.
If you were the love, I'd be the desire.
If you were a castle, I'd be your moat,
And if you were an ocean, I'd learn to float.

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

Wednesday, August 17, 2011

nak ikot style hana tajima gak laa ! haha

haha. verangan ! sah sah akan ada yang tersungkur jatoh kalau tengok haku pakai ala hana tajima nie. bukan terpegun sebab "wah chantek nye die " tp terpegun sebab "wah buruk nye".
baru laa betol kan. memang hana tajimung !
keinginan nk pkai tuh ada laa kan.
siyes weyh. tp keberanian tuh takde. 
bila tengok orang pakai kan. macam lawa jew.
tapi kalau haku yang pakai ? haha sumpah ngeri sangat !
sah sah nanti kene gelak.
lagi kan pakai tudung segera pom dah kene gelak.
nie nak pakai shawl yg harus dibelit belit. dop kalih.

Monday, August 15, 2011

hari ni hati berbunga bunga..

haha. nk jadi mek bungo plak ke natasha..
tak hati sy berbunga bunga sebab dah dua malam rasa nye bebas dr bunyi mercun.
nak tahu kenapa ?
sebab jiran dekat rumah sewa saya. erk jiran sebelah kanan.
jiran sebelah kiri tuh kak pah. family.
takkan laa orang selembut kak pah ( nama samaran ) nak main mercun kan.
nak kata anaknya si hafiz (jugak nama samaran, tp perempuan ye ) mustahil.
anaknye ilah dan amin yg usianya xpom cecah 5 tahun lagi lagi laa tak masuk akal.
jiran kanan sy nie agak laa bengom kan.
suka sangat main mercun.
kalau lagi seminggu situasi begini masih berterusan.
memang sah boleh sakit jantung haku.
mane tak nye. pasang mercun dah seperti pasang meriam buluh.
sekali berdentum nak tercabut rasanya jantung.
tuh tak lagi bila berada dalam bilik air.
bilik masuk bilik air dan jiran yg xberapa nk normal nie pasang jew mercun.
rasa nk pecah jew gegendang telinga.
kau orang jangan kan kami pasang bunga api seperti dekat stadium tuh.
haa baru xterlawan kau orang. haha
jiran-jiran. nie lah orang cakap hidup berjirankan.

bagaimana rasanya kalau berjiran dengan nicholas d'agosto..



Saturday, August 6, 2011

owh no ! my stomach dah start menyanyi lagu xberapa sedap di dengar !






 



nie laa orang cakap takde kerja tapi cari kerja ! lapar weyhhh ! padan muka. yang tadi nye boleh lagi cool sementara nk tunggu bukak puasa. sekarang dah tak fasal2 keluar bunyi yang xindah dari perut. 
can i have all this for berbuka puasa ?

Thursday, August 4, 2011

balik rumah hanya untuk beberapa jam.

che khalil kenapa perlu buat kelas besok ?
haduuiiihhhh !!

tak kira. walaopom besok ada kelas. tetap jugak balik hari ini.
berbuka puasa dekat rumah tersangat laa indah.

tapi sumpah kenyang teramat sangat daa nie.
memang tangki terisi betol daa nie.
rasa nk tersembur keluar jew segala isi perut nie. *_*

tadi masa sebelom berbuka.
bukan men lagi. habes semua benda rasa nak makan.
sampai kan tengok biskut raya dalam majalah pom habes rasa nk buat.
itulah nafsu orang cakapkan !
haa nah bila dah berbuka. tengok biskut pom rasa nak muntah.
sahkan nak tengok. jeling pom tak. haha

p/s : perut kenyang suka hati. bye nk tido daa !