Wednesday, August 31, 2011

3 ucapan..

selamat hari raya !
selamat hari merdeka !
selamat tido !

p/s : penat yang teramat sangat..

Sunday, August 28, 2011

owh chenta !

ingat berchenta nie senang ke ?
ingat berchenta nie indah sangat ke ?
ingat prince charming nie btol-betol wujud ke ?
ingat berchenta nie cam kisah chenta dalam drama korea ke ?


Saturday, August 27, 2011

asmidaaaaaa !!!!!!!!!!!

damn asmida ! haku rasa cm nk sepak terajang jew mum..
nak tahu apa yang anak en yacob nie dah buat ?

ada laa 1 video nie die post dekat mukabuku.

entry video tuh : "meme tobak ah semak dio nie. tp prngai uduh. tgok ah"

dan haku nie tak tahu pulak kenapa gatal tangan nk g bukak.
reason 1 : mungkin sbb entry tuh die cakap hensom kan. jadi nak tengok laa hensom tahap mne kan.
reason 2 :jadi bila dah dengar orang hensom tp perangai huduh nie. curios laa jugak kan. perasaan membuak2 nak tahu apa yang mamat nie dah buat.

dan nak tahu apa hasil daripada video tuh.
haku xdengar pom apa lelaki tuh cakap.
duk sibuk dengan henfon. jadi video tuh haku tengok sambil lewa jew laa.

last sekali amek kau keluar muka hantu !

damnnnnnnnnnn ! sumpah weyh.
seriau bulu roma haku !
jantung nie berdebar rasa cm nk tercabut keluar jew !
bagus sangat laa tuh kan !
dah laa memang penakot !

rasa macam diperbodohkan gile kot.
asmida haku dah tanak bukak any video yang mum post ! titik !
tak perlu laa nak post video tuh kt sini.
nanti kan berpuaka pulak belog haku nih.

p/s : masih lagi berdebar2. takkkkkkkkooooooooooooooottttttttttttttttttttt!

Friday, August 26, 2011

4 hari lagi nk raya !

terima kasih che khalil sebab cancel kelas hari ini last minute !
sakit hati oke ! dah kite dengan suci murni nye niat pergi kelas hari ini.
tetibe bangun tengok ada mesej.
dalam hati dah tergerak. jangan cakap kelas hari ni cancel.
bukak mesej. memang betol laa. memang cancel.
hye abang khalil. xperlu laa nk bergurau senda di pagi hari.
dah laa 1 kelas jew. kalau tak kemarin lagi haku duk bersenang lenang dekat rumah.

owh ye ! 4 hari lagi nk raya ! 
yeayeayeayea !

Saturday, August 20, 2011

kesabaran amatlah diperlukan !

ye seharusnya bersabar.
kan kalau marahkan kene marah balikkan.
nah haku nk bg middle finger kat kau !

huhhh~ tarik nafas. hembus !
oke cool natasha. cool !
cakap macho. kene laa cool.

dah laa malas nk ingt daa.
takde hasil pom. kalau jatoh duit berjuta takpe jgak.
nie dapat sakit hati jew. 

terkenangkan mimpi semalam. nonsense betol !
sebab dah tak sabar sangat nak kahwin.
tpi tak leh leh leh lagi nak kawin.
sampai terbawa-bawa dalam mimpi.
kisahnye memang haku nk kahwin.
buatnye dekat 1 hotel nie.
tp siyes beb lawa gile oke hotel tuh.
entah kew wujud ke tak kt alam realiti hotel tuh.
oke laa fine laa kan semua saudara mara ada.
groom pom ade sekali. sape ? haha shhhhhhhhh ~
dan di tengah kesibukkan tuh.
jap kalau tak silap mase tuh majlis resepsi sebelah perempuan.
tetibe. duk tengah kecoh2 kononnye nk buat rehearsal.
baru laa sedar yang rupanya.
baju kawin xcari lagi. pelamain tak tempah lagi.
dan yang agak dasyat nye akad nikah pom tak lagi.
tapi dah nk buat reception. besoknye dah nie reception.
lepas tuh pada masa tuh semua kecoh.
boleh ke akad nikah ngm resepsi serentak.
mane nak cari tok kadi. dah laa mase tuh dah tengah malam.
tak ke gila kalau ada betol kejadian sebegini kt alam hidup nie.
petanda apa entah. haha.
len kali sebelom tido mengucap dulu natasha. haha


eric leong ! tolong jadi kan bilik tido saya sebegni rupa. nanti baru di buai mimpi indah. hehe

Friday, August 19, 2011

this is for you MR OLDMAN ! hehe

-all i want is you- 


video

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call.
If you were the winter, I know I'd be the snow
Just as long as you were with me, when the cold winds blow.

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were a wink, I'd be a nod
If you were a seed, well I'd be a pod.
If you were the floor, I'd wanna be the rug
And if you were a kiss, I know I'd be a hug

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were the wood, I'd be the fire.
If you were the love, I'd be the desire.
If you were a castle, I'd be your moat,
And if you were an ocean, I'd learn to float.

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

Wednesday, August 17, 2011

nak ikot style hana tajima gak laa ! haha

haha. verangan ! sah sah akan ada yang tersungkur jatoh kalau tengok haku pakai ala hana tajima nie. bukan terpegun sebab "wah chantek nye die " tp terpegun sebab "wah buruk nye".
baru laa betol kan. memang hana tajimung !
keinginan nk pkai tuh ada laa kan.
siyes weyh. tp keberanian tuh takde. 
bila tengok orang pakai kan. macam lawa jew.
tapi kalau haku yang pakai ? haha sumpah ngeri sangat !
sah sah nanti kene gelak.
lagi kan pakai tudung segera pom dah kene gelak.
nie nak pakai shawl yg harus dibelit belit. dop kalih.

Monday, August 15, 2011

hari ni hati berbunga bunga..

haha. nk jadi mek bungo plak ke natasha..
tak hati sy berbunga bunga sebab dah dua malam rasa nye bebas dr bunyi mercun.
nak tahu kenapa ?
sebab jiran dekat rumah sewa saya. erk jiran sebelah kanan.
jiran sebelah kiri tuh kak pah. family.
takkan laa orang selembut kak pah ( nama samaran ) nak main mercun kan.
nak kata anaknya si hafiz (jugak nama samaran, tp perempuan ye ) mustahil.
anaknye ilah dan amin yg usianya xpom cecah 5 tahun lagi lagi laa tak masuk akal.
jiran kanan sy nie agak laa bengom kan.
suka sangat main mercun.
kalau lagi seminggu situasi begini masih berterusan.
memang sah boleh sakit jantung haku.
mane tak nye. pasang mercun dah seperti pasang meriam buluh.
sekali berdentum nak tercabut rasanya jantung.
tuh tak lagi bila berada dalam bilik air.
bilik masuk bilik air dan jiran yg xberapa nk normal nie pasang jew mercun.
rasa nk pecah jew gegendang telinga.
kau orang jangan kan kami pasang bunga api seperti dekat stadium tuh.
haa baru xterlawan kau orang. haha
jiran-jiran. nie lah orang cakap hidup berjirankan.

bagaimana rasanya kalau berjiran dengan nicholas d'agosto..



Saturday, August 6, 2011

owh no ! my stomach dah start menyanyi lagu xberapa sedap di dengar !






 



nie laa orang cakap takde kerja tapi cari kerja ! lapar weyhhh ! padan muka. yang tadi nye boleh lagi cool sementara nk tunggu bukak puasa. sekarang dah tak fasal2 keluar bunyi yang xindah dari perut. 
can i have all this for berbuka puasa ?

Thursday, August 4, 2011

balik rumah hanya untuk beberapa jam.

che khalil kenapa perlu buat kelas besok ?
haduuiiihhhh !!

tak kira. walaopom besok ada kelas. tetap jugak balik hari ini.
berbuka puasa dekat rumah tersangat laa indah.

tapi sumpah kenyang teramat sangat daa nie.
memang tangki terisi betol daa nie.
rasa nk tersembur keluar jew segala isi perut nie. *_*

tadi masa sebelom berbuka.
bukan men lagi. habes semua benda rasa nak makan.
sampai kan tengok biskut raya dalam majalah pom habes rasa nk buat.
itulah nafsu orang cakapkan !
haa nah bila dah berbuka. tengok biskut pom rasa nak muntah.
sahkan nak tengok. jeling pom tak. haha

p/s : perut kenyang suka hati. bye nk tido daa !


Monday, August 1, 2011

1st day puasa !

alhamdullilah ! seb baip xmeragam. risau gak takot2 gastrik. kalau gastrik memang nahas laa kan. puasa entah kemana hanya sakit yg dapat. huhu.
owh ari nie berbuka dengan ikan feveret haku. ikan terbuk bakar ! nyummy ! sedap sesangat !
dan kuih yang harus ada puding roti. jadi bagi makcik kat luar sana yg jual puding roti sila laa tunjukkan puding roti anda dekat saya. sbb pasti sy beli ! hantu puding roti dah sampai. hehe. tapi make sure sedap laa ye makccik. kalau tak nanti kesian dekat saya. duit melayan puding roti pulak bukan jatoh ke dalam perut saya.
tapi jatoh kedalam tong sampah.
besok dah balik machang ! sudah berkira-kira nk beli juadah berbuka dekat mane erk.

p/s : rindu geng baktisiswa bukit jering !



gambar curik dari fb mat yie ! cowie bro ! hehe