Saturday, October 29, 2011

yeeepieee laptop buat hal !

senangnye dalam hati, bila laptop buat hal.
kalau haku nie kerja gaji 5000 takpe gak nak wat.
konfem boleh ganti laptop baru.

tak cukup dengan suka sangat stuck.
masalah terbaru xleh nak shut down.
haa klik laa sampai 100x pom dekat icon shut down.
takkan tertutup nye laptop nie.
last sekali remove jew charger dari plug.
senang cerita. laptop pom ter shut down dengan jayanya !




Thursday, October 27, 2011

pipi bagai buah epal ?

masa balik kerja petang td.
biasa laa duk dalam kereta tuh.
naik kereta pulak dengan papa.
sah2 laa sunyi. xtau nk bergosip sal apa kan.
tengah2 jem lagi kan.
haku ne pula suka sangat laa tengok side mirror tuh.
kononye bajet CHANTEK laa teww kan.
and i noticed sesuatu.
wah wah pipi haku makin mengembang.
dah macam sponge kena serap air dah.
memang mengembang dengan kembang nye laa.

dan haku dah macam weyh asal bulat sangat nie.
nak kata happy boleh cuti 5 bulan takde laa happy sangat.
merana ada laa duk rumah lama2 nie.
rumah ku bukan syurgaku ye !
so haku nk blame sapa atas pipi haku yang makin mengembang nie.
haaa tolong jawab sikit.

tapi takpe. no worries.
sekarang nie people can do anything with make up.
yang muka penuh parut jerawat pom boleh nampak licin jew.
yang muka cam hantu pom boleh nampak cm bidadari.
silap hari bulan yang muka cam bidadari pom leh jadi cam hantu kalau salah berdandan. HAHAHA
apa susah. shading jew muka tuh kaw kaw.
sampai yang bulat pom boleh nampak tirus.
wahh gitu. memang nampak sangat plastik !
hahahahhahaha.

alahai pipi dah dah laa mengembang nye. =.=

hey awk  nk kiss sikit boleh / heheh


Tuesday, October 25, 2011

falling in love with sexy marc anthony !

oke. fisrt time i saw diz MV i was like
" wow is that marc anthony ? xperlu laa nak sexy sangat kan. sikit2 sudah laa"
dan tetibe angau akan marc anthony nie.
tuh pom dengan syarat he must wearing shades.
kalau tak cam penagih dadah jew. hahah
siyes oke. hot sangat ! huhh hilang kejap iman di dada bila ternampak terkenangkan si abang marc nie.

video

Sunday, October 23, 2011

pinky !

pink ladies at office !
haha. thanx na'a for the lovely pink !
ahaha hari bergaya sakan sikit dalam office.
dapat selipar baru.
bukan setakat selipar semua barang baru dapat hari nie.
wahhhh senang hati !
hahahah



right side na'a. left side belongs to me. 

Saturday, October 22, 2011

gigih betol mendownload cerita..

hahah. download jew gigih. tapi tengok nye tak !
hahahah kau mampu ?


hari nie download johnny english reborn.
walaopom agak ketinggalan.
orang len dah lame tengok.
kite baru nak donwload.
takpe tak kisah.
janji boleh tengok jugak kan.
lambat or cepat bukan kayu pengukur nye.
janji tau the overall story.
jadi takde laa kan terkebil2 bila orang duk cakap sal cerita tuh. heee.


nie yang hari nie. tuh pom banyak lagi nk download.
yang cerita minggu lepas masih ad lagi tak tengok.
5 lagi movies yang terperap dalam laptop haku.
masih lagi belom di tonton.
bila entah haku nak tengok. *berfikir sejenak.


nak tunggu masa lapang.
haha maaf ye sayangs saya dah takde masa lapang.
weekend pom rasa kejap jew.
boleh tak bila weekend berlalu dengan lambat skit.
takpom sejam masa berlalu pas tuh berhenti kejap.
pas tuh baru sambung bergerak kembali.
baru lambat masa berlalu kan kan kan.


okeh nak sambung mencari cerita !
bye fellas !



alar tomey tomey !



Monday, October 17, 2011

apabila diri terlebih di sayangi..

wah wah suka laa bukan. 
apabila ramai yang nak amek tahu sal diri kita kan.

xcukup dengan papa, mumy, adik, en flinch yang nak TAKE CARE sal haku.
di tambah lagi dengan makhluk2 lain yang sibuk nak JAGA haku.
sibuk nak mengata itu ini.
kalau ikot kan hati semua benda nak di jadikan isu kan.
kalau istilah JAGA tuh lebih kepada tanya dah mkn ke belom, hari nie sihat ke tak.
its okay laa kan. kita pom xkisah.
macam suka laa kan . wahhh ada orang amek berat sal kita laa.
tapi nie tak duk sibuk nak jaga hal lain.

If you have something to say, say it to my face, not behind my back.
orang macam nie xperlu kita nak kisah lebih sangat.
nanti nampak kita nie pom BODOH cm mereka jugak !


Don't worry about me or what I do. What happens in my life has nothing to do with you. So keep your mouth shut and stop talking shit, because Im sick of you bitchin and all you bullshit.

p/s: For all of you who talk about me thanks for making me the center if your world.

Friday, October 14, 2011

owh beautiful ladies !

seriously. sy pantang tengop perempuan chantek.
terus berkenan. terus melekat di hati.
rasa tak puas nk tengok bila nampak perempuan chantek.
BUT im not a gay okeh ! BHAHAHAHAH
masih lagi normal.
biasa laa kadang-kadang tuh kena jadi mata jantan jugak kan.
kena jugak 'berkenan' dekat perempuan chantek. bukannye berkenan kat jantan hensem jew !
baru adil kan.
perempuan chantek pom sy suka jantan hensem pom sy suka. haha

Thursday, October 13, 2011

thursday ! last day of work..

weeeeehhuuuuu ! besok cuti .
seronok teramat sangat laa kan.


pura-pura banyak kerja. walhal kerja dh siap.
nanti tak bawak laptop xleh nk online kan.
jadi baik pura-pura kerja masih xsiap.
baru boleh bukak laptop dan online.
then baru laa tak mati kutu duk ofis kan.
bertuah kan ? hahahah


BYE ! back to work .. muaxx !



Monday, October 10, 2011

365 days..

dear future husband ,

im going to marry you one day.
youre mine and only mine, all rights reserved.
youre the best part of my day.
i need you like a heartbeat.

loved you once,
love you still,
always have,
always will 

Saturday, October 8, 2011

happy Saturday !

hey bro ! happy saturday bro !
haha. happy birthday laa bro.
umo lu daa banyak laa bro !
semakin bertambah-tambah angka kt umo lu bro !
lu nak hadiah ke bro ?
wa punya birthday present masih tak dapat lagi kan.
so lu punya pom takde laa bro.
tunggu wa punya dapat dulu baru wa kasi kat lu bro.
adil kan ? hahahaha.


selamat menjdai insan yang berusia 25 tahun bro.
seperti lu cakap semalam, perasaan berumur 25 tahun.
lu nak kawin kan. haa daa tu cari duit banyak-banyak cepat.
nanti baru buleh nk hire que ariffin@theme que rafael.
tak ke gitu bro ?


nanti jangan lupa sayang wa lebih tau !


lots of love ,
natasha irma.. p/s : i love u b !







Friday, October 7, 2011

its Friday ! and i love friday !

nak tahu kenapa saya suka Friday !
hooooooliiiidaaayyyyy !!!
weeehuuu ! xpayah nak bangun pagi pagi.
biasa laa dah jadi wanita berkerjaya kan.
dulu takpe laa. tak perlu weekend. tiap-tiap hari pom boleh nak bangun lambat.
setelah matahari terpacak kat atas kepala baru reti nak bukak mata. : D

sumpah weyhh xseronok lansung life sebagai seorang yang berkerja nie.
TAKDE LIFE lansung.
ye laa bangun pagi-pagi pas tuh habes kerja dah 5.30.
sampai rumah dah pukul 6 lbih.
dengan jem lagi.
nie baru duk kelantan.
kalau duk KL xtahu laa pkul brape sampai rumah.
sampai rumah dah penat.
apa lagi tido laa.
semua benda dah terbabtot.
dah takde masa nak bersosial.
kekadang tuh on9 jugak kejap.
sebab dah jadi habit kan. WALAUPOM mata dah berat sangat. tubuh dah kata " haku nk rest !! "

memang xsesuai lansung haku rasa pada umur haku nie nk bekerja.
saya masih belom puas nk bergalok ! hahahah

boleh tak nanti saya tanak berkerja ?
boleh tak ?
tapi saya nak ada income masuk tiap-tiap bulan.
hehe. gedik bukan ?

oke laa. hari nie nk qada on9 puas-puas.
nak download verita banyak-banyak.
nak main game puas -puas.
pas tuh nak tido sampai mata bengkak.
heheh.


i wish i could spent my holiday at this beautiful place. menenangkan weyh !

Tuesday, October 4, 2011

letih otak !

nie laa padah bile pergi kerja.
pada mulanya takde kerja.
tapi sekali dah ada kerja amek.
penat otak !
sesungguhnya kerja di audit firm nie bukan sesuatu yang mudah.
nie nasib baik kerja xbanyak.
kalau kerja banyak boleh sakit otak jawabnye.


Sunday, October 2, 2011

1st day kerja !

wahhh gitukan. first day kerja.  

haha. takde laa menarik sangat.
cam biasa laa kene bangun awal-awal pagi.
balik pulak lewat petang.
ofiice hour 8.30-5.50. stendek laa 2 bukan.

kerja pom masih lagi biasa-biasa takde laa bnyak sangat pom.
tapi tadi 2 jam haku duk diam-diam atas kerusi.
tengok jew orang sekeliling.
sebab dah takde kerja nk buat.
di orang pom tanak bagi kerja dekat haku.
eyh ingat saya tak pandai ke akaun.
pandai laa jugak sikit.
walaopom diploma saya tersasar sampai part 7.
tak bermakna saya tak pandai.
tapi banyak main sikit jew laa. hehe
*perasan sudaaaaaaaaaaaaaa! takpe bila lagi nak merasai masuk bakul angkat sendiri kannnnn.
bagi kerja suh fotostat pom takpe.
at least takde laa haku duk termenung atas meja tuh.
sampai nyaris nyaris nak tertido.

hari nie dapat lagi 1 ilmu.
sem nie kan baru belajar audit.
jadi sekarang dah nampak laa flow yang sebenar fasal audit nie.
tadi bila duk fotostat FS yg dh di audit.
senyum sorang sorang.
"eyh benda nie haku baru belajar"
haha. tapi bila bab main dengan debit dan credit.
bak kata wanie : eee ! jetak bulu haku dengar.
hahahahhahahaha.

oke baju dah gosok.
besok nak jadi budak biru sbb besok nk pakai 1 set biru.
shavatar !!
jadi tido time !
nite lovers !

Saturday, October 1, 2011

home sweet home !

alangkah bahgia boleh balik rumah .
boleh menikmati keindahan bilik sendiri.
hmm agak laa banyak nye perubahan dekat bilik haku nie.
yang penting baju dalam almari dah kemas tersusun rapi !
terimakasihMUMMY! : D


jadi final dah habes.
alhamdullilah ! segala pahit gentir dah habes jugak diploma haku !
jadi harap result yang bakal keluar nati semua nya comel lotey !
baru hati boleh grad dengan berbunga-bunga ye !


cowie ye abg belog ! lama xmelawat awak.
bia laa saya suka sangat pura-pura sibuk.
tp memang sibuk ape. : P


hmm besok dah start kerja.
alahai rajinnya ank nordin nie.
baru jew balik tapi dah start kerja.
banyak laa kau punya rajin.
nie semua kehendak papa.
ikotkan hati nak jew duk rumah dulu seminggu nie.
tapi ayahnada dah suh kerja kan.
redha jew laa. nanti jadi ank derhaka pulak.
nie pom dah kire nasib baik sbb papa sanggup nk carikan kerja.
okeh3 tanak dah merungut.


jadi sebab besok dan nk tukar kerjaya dari seorang pelajar.
kepada seorang pekerja kt accounting department kt sebuah audit firm nie
jadi maka dengan ini saya kena laa pandai-pandai menido kan diri sendiri.
gud nite buddies !


p/s : takot seyyyhhh nk kerja besok..