Thursday, December 30, 2010

dah buat haku SAKIT JIWA !

sem baru belom pom lagik bukak.. tp jadual dah pom bertukar.. 
di sebabkan 1 subjek jadual haku habes berterabur !! 

ni laa orang cakap kerana nila setitik rosak susu sebelanga

nahhh amek ko ! sumpah weyhh sakit hati.. 
dah tersusun leklok dah jadual haku.. tiba2 dah jd tunggang langgang..
 tuhh nasib baik haku merancang nak amek 4 subjek jew.. 
kalau haku amek semua 8 subjek.. huhh totally pack !
 tanak dah weyhh.. last sem dah kena kaw2..
 kelas dari pagi sampai petang.. sumpah penat
masuk klaz jam 2 dan jam2 berikutnya mula laa hotak ntah ke mana.. 
tambah2 lagi kalau lunch tengah memanggil dan sarapan ntah kemana.. 
time tuhhh adoooiiii ! menderita weyhh !

eyh jap haku mention td nk amek 4 subjek jew kan ? 
eyh bukan kew dah final sem kan.. 4 lagi nk campak ke mana ? haha.. 
itu namanya haku bakal stay kt uitm machang tuhh lagi setahun 
bukan hanya 5 bulan jew lagi.. 
tp xtau laa keputusan haku nie tepat tak.. 
tak bincang dengan siapa2 lagi nie.
 main ikot benak kepala haku jew nie.. ntah laa haku pom buntu ! 

help me please

ada yg nasihatkan supaya haku amek jew semua .. 
amek 7 subjek 1 buat shortcoz.. 

tanak tanak tanak tanak tanak

dah serik oke ! akibat dia macam last sem laa.. 
entah2 masa test 1 nanti haku bakal duduk kat dalam dewan professional tuhh 6 jam berturut2.. xpe laa terima kasih kalau haku xberbuat sedemikian pom kan.. 

dah laa encik jadual.. malas dah haku nk fikir.. 
janji sekarang nie haku xde masalah nk daftar..
 semua dah boleh daftar ! done !


Wednesday, December 29, 2010

dah hujan balik dah..

entry xde kena mengena lansung kan !


ahaks !
alhamdullilah laa kan masih lagi dberi kesempatan nk melihat dunia ari nie.
bangun td pom xde laa pg sangat !
dah kul 9.30 kot..
hissshhh anak dara apa laa matahari dah naik baru nk bangun.
eyh hari nie xde matahari. d limpahi hujan jew.
sah mak cik mak cik kat luar sana berfikir 10x..
40 hari 40 malam buat istikoroh kalau nk jadikan haku calon menantu.
klu 10 baru turun breakfast.. orang lain dah balik dari pasar pom jam 10 pg. haha
eyh dah kira pagi apa.. orang lain lagi dasyat.. 
kul 12 pom taik mata masih la gi tertampal kt mata.. =)
tp sumpah td malas gila kot nak bangun pagi nie..
hujan-hujan nie lagi seronak kalau berbungkus dalam selimut..

sleeping beauty

banyak laa ko punya beauty cik natasha..

miss u !
oooyeaaah ! mesti laa.. hari-hari meter rindu nie makin banyak..
dah hampir nk mencecah maksimum kot..
miss u mr waha♥ ♥ 
dah cukup laa tuhh kan..

survive !
ye harus ! hidup harus diteruskan..
sekarang nie tengah buat kira-kira untuk berjimat sem depan..
harap-harap dapat kolej..
kalau tak nak bayar sewa rumah lagi.. makan lagi..
dah laa haku nie xpandai sikit nk berjimat cermat..
dalam masa 2 hari pom leh habiskan 5o hinggit.. haiyyyaaa !

jimat natasha jimat..

owh semalam haku duk selongkar page fb haku..
scroll ke bawah..
sbb hari tuhh my encik waha ada bagi tau..
1st komen kite korang bertarikh 14 feb 2010..
haku pom dah ada kesempatan..

dengan semangat yg berkobar2..

luaskan penglihatan..

tabahkan kesabaran..

tekan punya tekan.. taraaaa !
haku jumpa nie..


yew laa bertarikh 14 feb.. hahaha..
dah ada dalam friend list tuhh dah agak lama..
cuma xperasan jew .. hehe..
dan 1 lagi.. alar dulu suka sangat laa main2 jawab kuiz kt fb nie kan..
ada laa satu kuiz nie haku jawab..
dah lama laa kot awal2 tahun macam tuhh laa kan..
kuiz tuhh berbunyi lebih kuarang siapa calon boyfriends anda ..
kasi 5 calon.. dan nak tahu tak siapa berada d nombor 1..

PIJO FLINCH !

haha.. memang tergelak ar haku tengok balik jawapan kuiz tuhh..
kebetulan laa kan kuiz tuhh termakbul.. haha..
sekarang dah berputik bunga2 chenta belot ! haha
hisshh macam2 laa kan..

oke laa.. sehingga ketemu nanti ! bye en belog !

Monday, December 27, 2010

alar nak jugak !

petang tadi tengah duk isi2 borang sesuatu..
haku bukak laa mukabuku.. @ lebih sinonim dengan facebook.. haha
eyh bukan kew dah selalu kan bukak.. hehhh~
dan haku terbukak laa fb cik bunga mewangi..

kawan masa zaman kegemilangan dulu2..
zaman biul yg terlampau..
zaman berada d semenza laa kan..

hmm senior haku laa kira.. alar 1 year older jew pom..
eyh2 dah jadi tunang org pom !! 
24.12.2010 sah menjadi tunang kepada.. errr apa erk nama tunang dia td.. ;p
wahhh ! tahniah laa aida !
semoga kekal sehingga ke jnjang pelamin ! AMIN..

dan tahniah jugak kepada nur hazwani arifah bt tazri !
dan sah pom menjadi isteri kepada mohd adil !
1 muharram ari tuhh..
nie lagi sorang..
dulu masa darjah 6 duk main sama2..
ngumpat orang tuhh orang nie sama2..
duk minat dia tuhh dia nie.. haha
tp sekarang dah pom jd bini orang..
oke sekarang haku dah boleh terima hakikat !
saim haku sowe nie jd bini owe doh.. haha

macam xsangka laa plak kan..
sangka2 laa natasha oiiii..
benda sudah terang lagi bersuluh pom !

tp sekarang macam trend plak kahwin awal2..
umo 21 dah jadi tunang orang laa..
eyh tp kalau perempuan umo 21 dah jadi tunang  @ bini org xpe laa..
tp kalau lelaki umo 21 dah kahwin .. eyh macam xberapa  nk boleh d terima jew..

alar kalau dah jodoh tuhh kan nk buat macam mana..

tp yang umur 26 belom ada calon teman lelaki pom ada jugak !
macam my sayang aunty CHIK !
umo tuhh lagi 20 hari nak masuk 27tahun ..
tp balak pom tarak lagi.. hissshhh..
chik cepat laa sikit kahwin..
dah xsabar nie nk jadi pengapit nie ! haha

oke next siapa pulak ?!

p/s : hati tengah berbunga2 jugak nie walaopom xjd tunang @ bini orang.. 

Sunday, December 26, 2010

instinct !

haha.. jangan main2..
naluri hati haku are always rite !
kalau dulu2 YEH memang xkan mengena kalau sebut bab2 naluri nie..
selalu jew salah !

tp kalau sekarang memang selalu tepat !

haha.. bakal clasmate ??
xtau laa apa akan jadi kan..
ntah2 boleh terbalik dunia nie d buatnya.. haha..
dah nak tukar pom macam xboleh kan..
jadi pasrah jew laa..
alar buat jew laa hal masing2..
haku nak study bukannya nk ambil kesah hal dia..
nk kacau mamat sorg nie ? kacau laa..

HAKAK XKESAH !!!

because he is officially mine ! hauhua !
erkkk jiwang ! geli-gelemang weyhhh ! uuwekkk~

jd pesanan untuk kamu..
nanti pandai2 laa bahagi kan kasih sayang oke..
jangan pula berlaku xadil ! xbaik tau ! haha..
jangan pula sbb melayan yg seorang yg seorang lagi di tolak tepi ! haha..

p/s : buat haku tersenyum.. haha..

Saturday, December 25, 2010

hohohoho...

hohohohoho.. mery Xmas !!

pak cik santa claus !
tanak ke bagi sy bmw x5 ke 1..
bawak kan ryan reynolds ke mari ke..
ryan reynolds dah duda sekarang.. HAHA
tak pom bawak sy melancong di atas kereta pakcik bersama chenta hati sy.. haha..

verangan lagi.

alar verangan itu tak salah..
pandai laa haku nih..
sape tau cakap verangan itu xsalah..
hehhh~

dah xtau dah nk mengarut apa lagi..
macam bosan jew blog haku semenjak dua menjak nie..
hmmm.. motif utamanya :

haku malas nk mengarang panjang2..

selamat malam !

p/s : sekurang-kurangnya ter-update gak kan.. xde laa tinggal bersawan.. haha

Friday, December 24, 2010

=)

smiling for no reason.. 



haha.. tengah haku selongkar2 album haku.. dan terjumpa nie.. tadaaaa ! gambar semasa part 1.. kt comp lab.. macam ada sesuatu yg xkena jew ngam gambar nie.. malu weyhh.. haha


serabut weyhh !

lepas satu.. satu masaklah !!


jadual sem depan :
dah ciap dah susun..
tersusun rapi dah pom..


tempat tinggal ?
nk merempat kat mane natasha irma nordin weyhh..
rumah dah tolak tepi..
dan dah memang xde rumah kosong dah pom..
memang laa senang org cakap tumpang laa bilik siapa2..
tp masaklahnye..
kalau salah sorang dari kami dapat kolej xpe gak nie semua xdapat..
takan laa nk 4 4 org nk g tumpang 1 bilik..
sigh !


letih dah haku nk fikir fasal benda yg bernama MASALAH nie ~

Tuesday, December 21, 2010

gambarajah : part 2

program anak angkat : bukit jering



kehadiran kami di sambut dengan bunga mangga.. terima kasih mak cik kerana sanggup berpanas menanti kehadiran kami..



girls generation.. haha


mengabadikan.


sebelum anak2 bukit jering berpisah..


politeknik..


kist..


gaya bebas..


bersama keluarga angkat masing-masing..


oooyeeaaaahhh !! uitm d hatiku.. haha


akak2 from USM..


pemeriksaan kesihatan oleh kist..


aktiviti cakna warga emas.. kami bergerak rumah ke rumah memberi sumbangan kepada yg memerlukan..


duk kupas bawang pom sempat lagi ..


sukaneka : boling padang


malam kebudayaan : acara wajib.. dikir barat..


sukaneka : musical chair.. kanak2 sahaja oke..


sukaneka : cari gula2 dalam tepung.. tiup dik tiup.. 


budak baru belajar kupas bawang..



perjalanan menuju ke air terjun.. dengan menaiki van mewah ini.. cukup ngeri oke ! haku lebih rela jalan kaki..


malam kebudayaan : our actors and actress


sukaneka : makan tembikai.. bang jangan lupa bc bismillah..


alahai rajin nye budak nie duk buat garisan yg bengkang-bengkok.. haha


tahniah panir akhirnya ciap jugak kupas 1 labu bawang putih.. haha



sekian.. terima kasih..

p/s : cowie kawan haku curik gambar kt fb ko owg.. haha.. inilah gunanya fb kan.. haha

Monday, December 20, 2010

unavoidable law..

Law of probability
The probability of ‘being watched’ is directly proportional to the stupidity of your act. 

Law of the Telephone
When you dial a wrong number, you never get a busy signal. 

Variation Law
If you change lines (or traffic lanes), the one you were in will start to move faster than the one you are in now.


Bath Theorem
When the body is fully immersed in water or in the shower, the telephone rings. 

Law of Close Encounters
The probability of meeting someone you know increases when you are with someone you do not want to be seen with. 

Law of Location
No matter where you go, there you are

Law of Logical Argument
Anything is possible if you don't know what you are talking about.

Brown's Law
If the shoe fits, it's ugly.

Wilson's Law
As soon as you find a product that you really like, they will stop making it. 

Sunday, December 19, 2010

im home !

hey sahabat !
hey en blog.. selamat bersua kembali !
baru sahaja pulang dari program anak angkat di JELI..
di bawah anjuran UMK !

mereka yg terlibat :
UMk
UITM
USM
POLITEKNIK
KIST

kampung yg terlibat :
kg tok che dol..
kg jalan malaysia..
kg bukit jering..

kami di bahagikan kepada 3 kampung..
dan haku di tempatkan d kg bukit jering bersama 4 lagi warga utim dan seangkatan dengan nya..

dan ayah angkat haku adalah seorg TOK IMAM !

haha.. habes org gelakkan haku bile cakap abah haku tok imam..
dan yang cakap ALHAMDULLILAH d ucapkan terima kasih..
sbb dapat tok imam..
abah nye tok imam.. anaknnya ROCK ! haha..
terima kasih abah dan umi !

lots of memories..

terima kasih kepada semua..
dan ada jugak yg menyakitkan hati !




our hero tamil : panir & guruku.. eyh2 guru.. haha


uitm di hatiku ! wahhh g2.. haha.. fyda+mat yie+k. da.. eyh mane lg sowg ? KAK NANI !!


adik tersayang ! ahaks ~ ida.. mne awak punya fadilah ? from poli jeli..


hero uitm yg tercampak bersama kami ber-empat .. MAT YIE..


abe mpp umk kito.. muhammad nor..


awim ! 


perjalanan pulang ! 


sememtara menunggu ketibaan yg lain..


di kg tok che dol.. sebelom berangkat pulang..


hah ! itulah umi saya.. dan kakak sy.. k. da.. 

hanya ini yg ada.. nantikan yg selebihnya.. 
itu pom jikalau ada kerajinan laa kan.. HEHHH~
almaklumlah ketiadaan kamera..
 nie pom main curik kt fb  che hanif.. mekasih..

Tuesday, December 14, 2010

hey hey you you !

owh everyday i love u less and less more and more !

dah hari-hari jugak saya rindu awak bagai nak gila ! wowww ! hehhh~
semua benda dah rasa macam tunggang - terbalik !
eyh tapi mandi tetap basah.. tido tetap lena.. makan tetap lalu.. 
makin bertambah - tambah ada laa.. HAHA

sah angau ! haha..

penangan mereka yang berchenta..
lumrah apa mereka yang berchenta sebegini bukan.. AHAKS~
oke laa kan xde laa kritikal mana pom bukan..
sikit - sikit dah laa.. xleh nak OVER sangat..


love diz pic !
 and i still dont noe why i love diz so much.. credit to awim afandi..


Only once in your life, I truly believe, you find someone who can completely turn your world around. You tell them things that you’ve never shared with another soul and they absorb everything you say and actually want to hear more. You share hopes for the future, dreams that will never come true, goals that were never achieved and the many disappointments life has thrown at you. When something wonderful happens, you can’t wait to tell them about it, knowing they will share in your excitement. They are not embarrassed to cry with you when you are hurting or laugh with you when you make a fool of yourself. Never do they hurt your feelings or make you feel like you are not good enough, but rather they build you up and show you the things about yourself that make you special and even beautiful. A phone call or two during the day helps to get you through a long day’s work and always brings a smile to your face.You think of this person on every occasion and in everything you do. ~bob marley

p/s : i love u..

Monday, December 13, 2010

hoooreeyy ! besok dah pom..

program bakti siswa di JELI..
yg terlibat : seluruh IPTA dan IPTS di kelantan..

sampai pom saat yg di tunggu..

bye2 homesweethome..

sy nk larikan diri dari anda sekejap..
sbb sy dah cukup bosan bersama anda..
biarkan sy free dr anda buat seketika..
nanti pasti sy akan rindu anda balik.. HAHA..

bila dihitung2 kan.. cuti hanya berbaki 3 minggu jew lagi..
eyh bagus ginie nie..
sumpah weyhh bosan duk rumah !
dan kalau kesimpulannya TANAK duk rumah..

dan 18 hari lagi jugak laa bakal menjelma 2011..
umo pom dah makin banyak..
turn a year older every 3rd April.. haiyaaaa !

alar umur hanya sekadar angka bukan..

tp tetap masih d takuk yg lama.. HAHA..
dan haku jgak bakal menghabiskan diploma haku next year !
hooorrreeeeyyyy ! akhirnya habes jugak !
dah laa weyhh senok otok dh nk tunggu benda nie habes..
tp persoalan nye sekarang nie..
bakal grad bulan 5 kew bulan 12 natasha ?
haha.. soalan yg masih belom ketemu jawapan nie..

sehingga ketemu nanti en blog..
bye en blog ! eyh dan en fesbuk pom !


Sunday, December 12, 2010

letih tau tak letih !

dah penat dah haku hidup nie nk jaga hati perasaan orang jew ! *sigh*
habes haku nie tunggul ke ?
atau pom anak patung ?
tak pom baju ?
rasa nak amek tanak campak jew kat tepi..

eyh HALLOOOOO sedar sikit oke saya pom ada hati perasaan juga laa..
kalau time die pandai kan nk terasa hati and wat so eva..
tp kalau time org nih ?!! boleh buat sesuka hati kan..
tak de otak ke nk fikir ?
dah kalau tau kalau saya buat g2 boleh rasa sakit kt hati awak..
fikir laa itu jgak laa saya rasa kalau diperlakukan sedemikian !!

senang jew syarat die..

ikot semua kemahuan awak..

dengar semua cakap awak..

dan hidup akan BAHAGIA !
sedar sikit oke..
bukan bermakna semua kemahuan awak dituruti 
dan semua cakap awak orang dengar
org setuju dengan awak !
tp orang malas nk layan perangai "molek" awak tuhh..
harap sedar laa sikit oke !

mati laa weyhh ! saya bukan nye boneka..
yg boleh turut semua benda yg ada kt kepala hotak awak..
kena ikot semua cakap awak ..
dan saya nie semua nye salah.. KAMI nie semuanya salah..
yg betol nye awak jew kan..
oke fine ! xmati laa kalau awak tak sayang saya..
dan saya dah sedar benda nie lama pom..
awak memang cukup ANTI kan dengan saya..

cakap laa awak nk cakap ape pom fasal saya..
pergi laa cerita kat semua org fasal sy..
pegi laa heboh 1 kelantan yg awak malu dengan saya..
yg saya nie menyusahkan hidup awak..
pegi laa pegi ! suka at least boleh cari publisiti murahan sikit..

p/s : sumpah haku sakit hati ! 

Saturday, December 11, 2010

owh fb !

dah laa profile baru nie cukup2 hodoh !
bersepah-sepah.. 
dan.. macam bagus laa kan
coz everyone can read your recent activities..
haiiiyaaaa !
bak kata pijo flinch : stalkers' heavan.. betol laa tuhh..
and no more privacy..

Friday, December 10, 2010

syukur alhamdulillah !

td bukak jew mata..
eyh result ! 
org lain dr semalam agi duk kecoh2 dah leh tengok result..
tp haku xleh2 lagi..
terus haku terkam laptop..
bukak mail.. taraaaaa ! 

tarik nafas panjang2..
dengan penuh berdebar2 nye..
loading !
scroll ke bawah..
eyh mne subjek haku fail nie..
haha memang gile !

bukan cari lulus.. tp cari yg fail..

oke yg haku cari dah jumpa..
LAW 346..

HAHHHH !!! LULUS oke LULUS !

ya allah ya rabbi syukur alhamduilillah..
memang haku target failed laa subjek nie..
dengan tido nye time final..
dengan otak nye tak brape nk berfungsi time jawab..
ngan jawab lintang-pukang nye..
tp xdapat nk d gambarkan betapa senang nye haku punya hati..
sbb LAW LULUS !!
xleh A pom xpe laa.. janji lulus..
syukur alhamdulillah !
terima kasih PN MURSYIDA kerana luluskan sy..
hehe

brape CGPA haku..
xperlu laa kot nk d beritahu kan..
takan laa semua benda nk kena cerita kt awak en blog.. haha


p/s : cowie syg kacau awk tido pg nie.. hehe